Belépek a Pártba
17 november
2015
HÍR
465 látogató

A Quaestor-bűncselekményért nem a vétleneknek, hanem a felelősöknek kell megfizetni

A Liberálisok üdvözlik az Alkotmánybíróság döntését, amely több pontban is alkotmányellenesnek mondta ki az ún. Quaestor-törvényt.

Fodor Gábor volt az egyike annak az öt képviselőnek, aki már korábban is jelezte alkotmányos aggályait és nem szavazta meg a károsultak kárpótlásáról szóló törvényt. A Liberálisok álláspontja a kezdetektől fogva az, hogy a nagyobb haszonért vállalt nagyobb piaci kockázat következményeit mindenkinek viselnie kell. Csakhogy ez a piacgazdasági törvény mégsem alkalmazható teljes mértékben a Quaestor csődjénél, mert itt nem pusztán üzleti kockázatról, hanem bűncselekményről van szó. A bűncselekmény során keletkezett kár árát azonban nem a pénzpiac vétlen és tisztességes szereplőivel kell megfizettetni, ahogy ezt a Quaestor-törvény teszi, hanem azokkal, akik a bűncselekményt elkövették.

A Liberálisok szerint a Fidesz-kormány a Quaestor-törvény gyors elfogadásával csak saját maga és a Magyar Nemzeti Bank súlyos felelősségéről akarta elterelni a figyelmet. Az elkapkodott törvényalkotás és a figyelemelterelés következményeit pedig ismét a károsultak fizetik.

A Liberálisok mindent megtesznek azért, hogy az igazi vétkesek felelősségre vonása megtörténjen. A párt közérdekű pert indított, hogy Tarsoly Csaba és a miniszterelnök levelezése napvilágra kerüljön, kiderüljön, történt-e bennfentes kereskedés, hivatali visszaélés, okirat hamisítás.

Hozzászólás


Leave a Reply







Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK