Belépek a Pártba
14 szeptember
2017
HÍR
583 látogató

A Putyin-barát külpolitikának már a kárpátaljai magyarok is áldozatául estek

A jelenlegi kormány nem képes a határon túli magyarok érdekeinek tényleges képviseletére. Az ukrán nyelvtörvény ügyében semmi esetre sem visz előre a sértődés, esetleg az ukrán partner fenyegetése. Tárgyalni kellene, békés keretek közt hatást gyakorolni a szomszéd országra, hogy a kárpátaljai magyarok számára megszülessen a lehető legjobb forgatókönyv, és ne csorbuljanak alapvető jogaik.

Az orbáni külpolitika nem így működik, dominál a háborús retorika, a diplomáciai kapcsolatok megromlása, végső esetben szakadása. Mialatt a Nyugattól elszeparálta Magyarországot Orbán Viktor, közben a nemzetközi közvélemény szemében Magyarország jelenleg a térségben Putyin orosz elnök csatlósa lett. Ezzel a kombinációval azonban aligha tud eredményeket elérni Kijevben, sőt, lépéshátrányból indul.

Arra szólítjuk fel a magyar kormányt, hogy változtasson sértődékeny és szakmai alapokat nélkülöző külpolitikáján. A lehető legrosszabb diplomáciai irány, hogy egy ország háborús retorikát alkalmaz békeidőben, és kifejezetten konfliktuskereső magatartást tanúsít. Éppen az ukrán nyelvtörvény és az ehhez hasonló esetek mutatják, hogy a józan észnek, és a partnerségi viszonyokra építő politikának kell dominálnia.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter éppen az ellenkezőjét teszik,ennek a külpolitikának pedig most áldozatul estek a kárpátaljai magyarok.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK