Belépek a Pártba
03 március
2015
HÍR
642 látogató

A politikai szálak keresése az állami szervek felelősségének elfedését szolgálja

Változatlanul szükségesnek tartja a Magyar Liberális Párt, hogy a felügyeleti feladatokat is ellátó Magyar Nemzeti Bank sejtetések és homályos célzások helyett világos és tárgyszerű kommunikációval  segítse a közvélemény tájékoztatását Buda-Cash ügyben. Az elmúlt 15 évre való célozgatás nem mentesíti a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyelő hatóságot a felelősség alól.

A Magyar Liberális Párt üdvözli a Nemzetgazdasági Minisztérium döntését, amellyel átmeneti finanszírozást biztosítanak a DRB-bankcsoporthoz tartozó pénzintézeteknél számlát vezető önkormányzatoknak, valamint az MNB azon intézkedéseit, amelyek lehetővé teszik, hogy az OBA megkezdhesse a betétesek kártalanítását.

A Liberálisok az elmúlt napokban sürgették a Magyar Nemzeti Bankot, hogy tartson vizsgálatokat más brókercégeknél is, hogy az iparág iránti bizalom helyreállítható legyen. Az MNB azonban  szakmai munka helyett homályos kommunikációjával alapot szolgáltatott  a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy az időközi parlamenti választásokkal összefüggésben politikai szálakat keressen a Buda-Cash brókerház botránya kapcsán, bár ezek a szálak éppen a Fideszhez vezetnek vissza.  Nemcsak a Rogán-nyilatkozatban emlegetett személlyel szemben tisztességtelen a gyanúsítgatás,  de kifejezetten ízléstelen  politikai célokra használni ezt az ügyet a károsult kisemberekkel szemben. Ez semmi más célt  nem szolgál, mint az állami szervek felelősségének elfedését.

Bodnár Zoltán, gazdaságpolitikai főtanácsadó

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK