Belépek a Pártba
30 július
2014
HÍR
1092 látogató

A Népesedési Kerekasztal terve súlyosan diszkriminatív, alkotmányellenes, felér egy rémálommal

 

Már az elképzelés is alkotmányellenes, ezért ha a kormány tovább megy és törvényre emeli a gyerekszám-alapú nyugdíjkoncepciót, a Magyar Liberális Párt mindenképpen az alapvető jogok biztosához és az Alkotmánybírósághoz fordul.

Ebben az országban, ahogy Orbán Viktor fogalmazott, ,,bármi megtörténhet”, de az, hogy a Népesedési Kerekasztal javaslatát a kormány egyáltalán bármire is alkalmasnak találja, az felér egy rémálommal.
A tervezet minden felvetése súlyosan diszkriminatív és sérti az állampolgárok közötti egyenlőség elvét. Az, hogy egy állampolgár az alapján kapja a nyugdíját, hogy hány gyereket nevelt és azok milyen iskolázottságúak, számos társadalmi réteget büntet, megbélyegez, kirekeszt. Egyrészt diszkriminálja azokat, akik nem szülők. Diszkriminálja mindazokat, akik egészségügyi okokból nem tudnak gyermeket vállalni. Diszkriminálja mindazokat, akik nem tudnak anyagi nehézségeik miatt gyermeket vállalni vagy gyermekük iskoláztatására nincs pénzük. Diszkriminálja azokat a szülőket, akik  olyan fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, kinek iskoláztatása nem lehetséges, vagy akiknek gyermeke mehalt. Súlyosan sérti a Népesedési Kerekasztal elképzelése jogaikban az LMBTQ embereket is és még hosszan lehetne sorolna azokat a csoportokat a társadalomban, akiket büntetne egy ilyen jogszabály.

A Magyar Liberális Párt elutasítja, hogy az állam beleszóljon az egyének és családok magánéletébe. Meggyőződésünk, hogy az állam nem tehet különbséget egyének között aszerint, hogy vállalnak-e gyermeket vagy sem. A Liberálisok szerint szükség van nyugdíjrefomra, de annak az öngondoskodás megerősítéséről kell szólni. Ahol megtörténhet, hogy a kormány ellopja a polgárok nyugdíjcélú megtakarításait, most pedig azt tervezi, hogy a járulékként befizetett állami járandósságuktól is megfosztja őket, ott nem lehet másra számítani, csak fokozódó elvándorlásra, növekvő szürke- és feketegazdaságra.

Hozzászólás


Leave a Reply







Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK