Belépek a Pártba
04 november
2017
HÍR
827 látogató

A Nagy Testvér figyel téged

Miközben az állam működése egyre átláthatatlanabb, a közérdekű adatok jelentős része titkosított, addig az állampolgárokra vonatkozó adatgyűjtés és az állampolgárok megfigyelése totálissá válik.

A magyar kormány újabb tervezett intézkedése a besúgókat és provokátorokat munkájuk elvesztésével fenyegeti: tevékenységüket digitalizálják .

A Liberálisok megdöbbenéssel értesültek arról a HVG tényfeltáró cikkéből, hogy egy titkos kormányzati tervezet szerint az Orbán-kormány minden magyar állampolgár és cég hivatalos adatait és ügyeit a Kormányzati Adattrezor  nevet viselő adatbankban gyűjtené össze 2018. január 1-től.

Minden államigazgatási szervet, a helyi önkormányzatokat, a bíróságokat, az ügyészségeket, a közjegyzőket, a bírósági végrehajtókat, a köztestületeket és a közüzemi szolgáltatókat arra kötelezik, hogy az állampolgárokra vonatkozó minden adatot a Kormányzati Adattrezor számára továbbítsanak.

A Liberálisok tiltakoznak az ellen, hogy rohamléptekkel épül ki az orwelli totális állam, ahol a Nagy Testvér figyel és elszámoltat mindenkit.

Mindez nem a biztonságunkat szolgálja, hanem az állampolgárok teljes kiszolgáltatottságához vezet.

Ennek a folyamatnak a része az új egészségügyi adatszolgáltatási rendszer is, amely széles körben gyűjt érzékeny adatokat nem csupán egészségi állapotunkról, hanem pld. szexuális szokásainkról és partnereinkről.

Ugyancsak az állampolgárok teljes ellenőrzését célozza az a salátatörvény-tervezet is, amely egy központi szervezetet bízna meg a rendőrség, a közútkezelő, a közterület-felügyelet, a pénzügyi szolgáltatók és a személyszállítási szolgáltatók által készített összes kép- és hangfelvétel kezelésével és tárolásával.

Az egységes adattárolás azt jelenti, hogy létrejön egy titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelési rendszer, amely szinte az egész ország területét lefedi. Ennek révén a rendvédelmi szervek egy általános felhatalmazás alapján folyamatosan és egyidejűleg megfigyelhetnek bárkit, bármikor.

A kormányzati retorika szerint ezek a lépések a digitalizációs stratégia részét képezik, és egy modern állam működését szolgálják, valójában azonban csupán az eszközök modernizációjáról van szó. A célok régiek, jól ismertek és rossz ízűek: az állampolgárok teljes megfigyeléséről és ellenőrzéséről szólnak.

Ezek után érthető, hogy Magyarország kormánya 2016-ban kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből és ezzel megszabadult egy újabb fontos, az állampolgárok jogait garantáló nemzetközi normarendszertől.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK