Belépek a Pártba
10 július
2015
HÍR
532 látogató

A melegházasságról szóló törvénymódosító támogatását kérjük a baloldali ellenzéktől

A Magyar Liberális Párt a Pride felvonulás előtt egy nappal arra kéri a baloldali ellenzéki pártokat, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is támogassák az LMBTQ emberek jogainak törvényi kiterjesztését.

A Liberálisok törvénymódosítást kezdeményeztek, hogy váljon lehetővé az azonos neműek házasságának elismerése Magyarországon is. A Republikon Intézet szerdai konferenciáján  az MSZP, az LMP, a DK, a PM és az Együtt politikusai is egyetértettek az LMBTQ közösség teljes jogkiterjesztésében, ezért a Liberálisok úgy gondolják, nincs akadálya annak, hogy ezek a partook támogassák törvénymódosítójukat a házasság intézményének kiterjesztéséről.

A melegházasság senkitől nem vesz el semmit, nem fenyeget másokat, hanem adni szeretne azoknak, akiknek ma nem egyenlőek a jogaik heteroszexuális honfitársaikkal. A Liberálisok szerint a házasság intézménye akkor tud erős maradni, ha alkalmazkodik a kor kihívásaihoz. Ezt ismerték fel az USA-ban és Írországban is.

A Liberálisok, mint minden évben, idén is részt vesznek a Pride-on, hiszen szemben a gyakran homofób kormánypárttal, hiszünk a melegek és heteroszexuálisok jogegyenlőségében. Arra kérjük és azt várjuk el a rendőrségtől, hogy megfelelően biztosítsa az eseményt – ne csak közvetlenül a rendezvény idején, hanem a felvonulók oda- és hazajutása során is. Bízunk abban, hogy a rendőrség fokozott készültségére évről-évre egyre kevésbé lesz szükség, amíg azonban kormánypárti politikusok szítják a gyűlöletet, a főpolgármester kirekesztő, megbélyegző megjegyzéseket tesz, addig optimisták nem lehetünk.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK