Belépek a Pártba
23 február
2018
HÍR
836 látogató

A Magyar Liberális Párt szorosabb együttműködésben állapodott meg a német liberálisokkal

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa a német liberális párt vezetőivel, többek között az FDP vezetőjével, Christian Lindnerrel, és az FDP főtitkárával, Nicola Beerrel találkozott Berlinben. A Liberálisok delegációja a Változás Szövetségének képviseletében vett részt a találkozón, ahol a Német Szabaddemokrata Párt vezetőinek bemutatták az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok közös, választási programját. A tárgyaláson elsőként a német belpolitika, valamint a németországi koalícióalkotás nehézségei kerültek szóba, ezt követően delegációnk a magyarországi helyzetről és az áprilisi választás előkészületeiről tájékoztatta a német liberálisokat.

A tárgyaláson a felek a két párt közötti együttműködés megerősítéséről állapodtak meg. Pártunk delegációja arra kérte a német liberális párt alapítványát, hogy aktívabb tevékenységet fejtsen ki Magyarországon, ennek érdekében pedig egy budapesti látogatásra is invitálta a német liberális párt elnökét. Christian Lindner elfogadta a meghívásunkat, és arról biztosított minket, hogy az FDP a Bundestagba kerülésüknek köszönhetően több segítséget nyújt pártunknak a közeljövőben. A német pártelnök ígérete szerint kampánytanácsadással, illetve a a német és a magyar szervezetek közötti együttműködés megerősítésében is segíteni fogja a Magyar Liberális Párt munkáját.

Bősz Anett, Fodor Gábor és Szent-Iványi István Nicola Beerrel, az FDP főtitkárával is találkozott, akivel a szorosabb együttműködés gyakorlati kérdéseiről, és a mai informális EU-csúcs legfontosabb kérdéseiről egyeztettek. A tárgyaláson mindannyian kifejezték abbéli reményüket, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) a következő, 2019-es EP-választások után a második legfontosabb politikai erővé válik az Európai Parlamenten belül.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK