Belépek a Pártba
15 december
2015
HÍR
492 látogató

A magyar kormány rezsicsökkentés címén a jövőnket éli fel

Az ENSZ-klímacsúcs azt mutatja, hogy a világ sorsát és jövőjét befolyásoló fontos ügyekben  van esély az összefogásra és a közös fellépésre. Erre a közös erőfeszítésre lenne szükség a menekültválság megoldásához is. A klímamegállapodás sose jött volna létre, ha a Fidesz különutas, bezárkózó politikáját követték volna a felek.

 Miközben az ENSZ klímacsúcsán a világ a megújuló energiák előretörésében és a károsanyag kibocsátás csökkentésében állapodott meg, a magyar kormány méregdrága, titkos és súlyos biztonsági kockázatokkal járó atomerőmű bővítésbe kezdett. Akkor, amikor Németország, Európa gazdasági motorja az atomerőműveinek leszerelésébe fogott, hogy megújuló energiával biztosítsa az ország energiaszükségletét, Magyarország minden idők legdrágább atomipari beruházásra készül az oroszok hiteléből. Magyarországon a bürokrácia folyamatosan akadályozza a megújuló energia terjedését. A napelemeket különadóval sújtották, az uniós energiatakarékossági programot pedig álindokokkal akadályozza a kormányzat.

A Liberálisok szerint a klímaváltozás miatt kiemelt helyen kellene a környezetvédelmét kezelni, ezzel szemben az Orbán-kormány egyik első lépése a  környezetvédelmi minisztérium megszűntetése volt. A kormánynak nem fontos a környezetvédelem, csak az számít, hogy minél nagyobb összeget ellophassanak ez energetikai üzletekből: a magyar kormány rezsicsökkentés címén éppen a jövőnket éli fel.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK