Belépek a Pártba
16 január
2018
HÍR
450 látogató

A Liberálisok üdvözlik a román miniszterelnök lemondását

A Liberálisok üdvözlik Mihai Tudose román miniszterelnök lemondását.  Bár tudjuk, hogy nem a székely zászlós, akasztásos kijelentése miatt mondott le, hanem a Szociáldemokrata Párt belső harcai és az igazságügyi törvény botrányai miatt, mégis lemondása hozzájárul az általa feleslegesen keltett konfliktus és feszültség oldásához a magyarok és a románok között.

Nem tekinthető román belügynek, hogy a többnemzetiségű Románia miniszterelnöke életveszélyes fenyegetést intéz az ország államalkotó magyar nemzetiségű tagjaihoz, akik az identitásválasztás szabadságával élve kitűzik a székely vagy a magyar zászlót.

Románia idén ünnepli az ország “egyesítésének”, valójában a jelenlegi Románia létrejöttének száz éves évfordulóját. Ez az évforduló lehetőség arra, hogy a száz éve elfogadott gyulafehérvári nyilatkozat szellemében a román vezetés méltányos ajánlatot tegyen az együttélés formájára a magyar és más nemzetiségek számára. Tudose a fenyegető kijelentése után erre alkalmatlanná vált.

A Liberálisok azt remélik, hogy Románia következő miniszterelnöke tudatában lesz történelmi felelősségének és nem fenyegetni, megalázni kívánja a nemzetiségeket, hanem végre egyenrangú partnerként tekint a magyar és más nemzetiségekre.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK