Belépek a Pártba
11 október
2017
HÍR
595 látogató

A Liberálisok támogatják a mobilgátról szóló népszavazást

A Magyar Liberális Párt örömmel vette tudomásul a Kúria döntését, amely szerint mégis lehet népszavazást tartani a Római-parti mobilgáttal kapcsolatban. A Liberálisok részt vesznek az aláírásgyűjtésben annak érdekében, hogy a budapestiek kifejezhessék véleményüket a főváros árvízvédelmével kapcsolatban.
A népszavazásnak köszönhetően végre széleskörű társadalmi vita indulhat arról, hogyan vegyük fel a harcot a klímaváltozás miatt mind gyakrabban előforduló árvizekkel szemben. A Liberálisok továbbra is azt gondolják, hogy Budapestnek átfogó árvízvédelmi stratégiára van szüksége. Olyan tervek alapján kell a beruházásokat elindítani, amelyek a Duna mellett élő összes budapesti lakónak hosszútávú védelmet nyújtanak. A Liberálisok szerint a fővárosnak rangsorolnia kell az árvízveszélyes szakaszokat a probléma nagysága szerint. Jelenleg Újpest és Angyalföld is nagyobb veszélyben van, mint a Római-part. Ezért is elfogadhatatlan, hogy a budapesti önkormányzat egyetlen gáttal próbálja meg kipipálni a főváros védelmét. Ráadásul a szakmai szervezetek egyöntetű véleménye szerint ezt is egy rossz koncepció mentén tennék.
Itt az ideje, hogy végre átfogó árvízvédelmi koncepció készítsen a főváros a Duna mentén élők, a szakmai és civil szervezetek bevonásával.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK