Belépek a Pártba
09 július
2015
HÍR
689 látogató

A Liberálisok perre mennek a Tarsoly-levélért

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) szerint is közérdekű adatnak minősül és ezért ki kell adni annak a levélnek a borítékát, amelyben Tarsoly Csaba a miniszterelnököt tájékoztatta a Quaestor helyzetéről, s amely alapján Orbán Viktor a minisztériumokat utasította az állami pénzek azonnali kivonására a Quaestorból.

A Magyar Liberális Párt április elsején nyújtott be a Miniszterelnökséghez közérdekű adatigénylést. Ebben kértük a minisztérium iratkezelési szabályzatát, valamint azt a borítékot, amelyben Tarsoly Csaba elküldte a Quaestor helyzetéről szóló levelét Orbán Viktornak. A levelet az ATV műsorában Giró-Szász András bemutatta, ám a levelet önmagában nem lehet hiteles információnak tekinteni, hiszen csak a borítékkal együtt derülhet ki egyértelműen, hogy postán, személyesen és szabályosan érkeztetve, vagy valami furcsa magánúton került az a miniszterelnökhöz. Ezek a dokumentumok adhatnának magyarázatot a Tarsoly-levélen hol eltűnő, hol feltűnő érkeztetési bélyegzőre is: http://www.atv.hu/belfold/20150402-pecset-es-idorend-furcsasagok-a-tarsoly-level-korul

A Miniszterelnökség kétszeri kérésre sem adta ki a kért iratokat, ezért fordult a párt a  NAIH-hoz, amely osztja a Liberálisok álláspontját és az adathordozót, azaz a borítékot ugyanúgy közérdekű adatnak minősíti, mint a benne lévő levelet. Mivel ennek kiadását a Lázár János vezette tárca megtagadta, a Liberálisok bírósághoz fordulnak, hogy világosabb legyen, mi történt a Quaestor-ügyben, történt-e bennfentes kereskedés, hivatali visszaélés, okirat-hamisítás kormányzati szinten.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK