Belépek a Pártba
29 június
2017
HÍR
579 látogató

A Liberálisok közös ellenzéki cselekvésre hívnak a LMBTQ-közösségért

A Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor, független országgyűlési képviselő levélben fordult az ellenzéki pártok vezetőihez annak érdekében, hogy közösen lépjünk fel többszázezer honfitársunk teljes jogegyenlőségéért. A Liberálisok azt szeretnék, hogy ebben az országban senkinek se kelljen lehajtania a fejét olyan tulajdonsága miatt, amelyről nem tehet.

Alapvető joga minden állampolgárnak a szabad világban, hogy diszkrimináció-mentes környezetben élhessen. Az Európai Unióban senkit sem lehet származása, bőrszíne, nemzetisége, vallási hovatartozása, neme, életkora, financiális helyzete, vagy szexuális orientációja miatt megkülönböztetni. Megfelelő politikai akarat megléte mellett, Magyarországon is fel lehetne számolni a meleg közösség súlyos diszkriminációját. Ehhez azonban széleskörű politikai együttműködés és közös cselekvés szükséges.

Ami az LMBTQ-közösséggel Magyarországon történik, számokban mérhető, súlyos, hátrányos megkülönböztetés. Egy tavalyi felmérés szerint, a megkérdezettek 40 százaléka kényszerült már hazudni szexuális orientációjáról álláskeresés közben, a transzneműek 55 százaléka pedig azt mondta, veszített már el munkahelyet mássága miatt.

Annak érdekében, hogy megszűnjön ez a jogsértő állapot, minden ellenzéki pártvezetőt arra kérünk, hogy küldje nekünk vissza azt a nyilatkozatot, amelyben ígéretet tesz rá, hogy pártjával együtt kiáll a meleg közösség teljes jogegyenlősége mellett, ideértve a házasság és az örökbefogadás, valamint a mesterséges megtermékenyítés intézményét.

Az egyenlő méltóság elve és az egyenlő bánásmód nem ajándék, nem kegygyakorlás: ezek azért illetnek meg minket, mert embernek születtünk. Ideje hozzájuk igazítani a magyar jogrendszert.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK