Belépek a Pártba
14 november
2018
HÍR
649 látogató

A Liberálisok kétfordulós előválasztásban bíznak

A Liberálisok a pártokon, pártszövetségeken belüli ellentétek elkerülése érdekében egy kétfordulós előválasztás lebonyolításában bíznak. Azt remélik, hogy a baloldal az előválasztás jelenleg zajló első fordulójában kiválasztja saját jelöltjét, hogy a második fordulóban már a teljes demokrata ellenzék összes jelöltje mérettethesse meg magát. A Liberálisok szerint jelenlegi formájában az előválasztás pusztán a poszt MSZP-s baloldal tartalmi elemek nélküli, program-alapú viták helyett személyi kérdésekről szóló házi versenye, amihez nem kívánnak asszisztálni.

Továbbra is nyitottak vagyunk azonban egy átlátható, minden demokratikus párt számára elfogadható és a teljes ellenzéket lefedő előválasztáson való részvételre, valamint az előválasztás közös előkészítésére és megszervezésére is. Elengedhetetlennek tartjuk továbbá, hogy az előválasztáson induló pártok és jelöltek kialakítsanak egy olyan alapprogramot, egy demokratikus minimumot, amelyet mindannyian képviselni tudnak. Közös értékek nélkül ugyanis nem várható el a választóktól, hogy más pártok jelöltjeire szavazzanak.

A Magyar Liberális Párt felszólítja az MSZP-Párbeszédet, hogy az előválasztás első fordulójában a saját pártszövetségükön belül válasszák ki minél előbb saját jelöltjüket, majd a második fordulóban a teljes demokrata ellenzék mérettethesse meg magát, annak érdekében, hogy  végül egyetlen jelölt maradjon a Fidesszel szemben, aki az egész ellenzéket képviselni tudja.

Sermer Ádám továbbra is folytatja főpolgármester-jelölti kampányát, amelynek középpontjában egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros – a “Polgári Budapest” megteremtése áll. A Liberálisok célja a főváros önállóságának és függetlenségének megerősítése, Budapest modernizálása és gazdasági fellendítése.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK