Belépek a Pártba
01 június
2016
HÍR
583 látogató

A Liberálisok jogerősen pert nyertek a jegybankkal szemben

A Magyar Liberális Párt jogerősen is megnyerte azt a pert, melyet a Magyar Nemzeti Bankkal szemben indított azt követően, hogy a jegybank megtagadta a külföldi irodák költségeinek nyilvánosságra hozását.

Matolcsy György 2014-ben tudatta, hogy külföldi irodákat nyit a jegybank. Az első iroda Hamburgban nyílt meg, mellyel kapcsolatban a Magyar Liberális Párt azonnal közérdekű adatigénylést nyújtott be, melyben kértük az iroda bérleti szerződését és minden olyan további pénzügyi adatot, amely a fenntartással kapcsolatos. Kérte a párt azokat a szerződéseket is, melyek a nemzetközi irodák munkavállalóinak elhelyezésével, lakhatásuk biztosításával kapcsolatosak. Ez utóbbira az MNB egyáltalán nem válaszolt, az iroda bérleti szerződését pedig oly módon küldte meg, hogy abból minden egyes információt kitakart. Ezekért az adatokért a Liberálisok egy éve pert indítottak az MNB-vel szemben.

A másodfokú tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék tegnap egyértelműen kimondta, hogy a közpénzből gazdálkodó jegybank köteles kiadni a hamburgi iroda működtetésének költségeit, ezek a pénzügyi adatok közérdekűek.

A párt a mai napon beadja közérdekű adatigénylését az időközben még megnyitott újabb irodák költségeivel kapcsolatban is. Az már egy korábbi adatigénylésből kiderült, hogy az irodák vezetőinek alapfizetése bruttó 1,2 millió forint, amit számos béren kívüli juttatás egészít ki, pl. a kiköltöző házastársat és gyermeket is pénzügyi juttatás illeti meg.

A Liberálisok arra érdemi, szakmai választ még mindig nem kaptak a jegybanktól, hogy milyen szakmai érvek indokolják a hat külföldi iroda (New York, Párizs, Hamburg, Róma, Buenos Aires, Bejrút) létrehozását.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK