Belépek a Pártba
21 december
2017
HÍR
456 látogató

A Liberálisok Guy Verhofstadthoz fordulnak a több milliós ÁSZ-büntetés miatt

A Magyar Liberális Párt Guy Verhofstadthoz, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjéhez fordul, miután az Állami Számvevőszék jogtalanul szabott ki több mint tízmillió forintos büntetést a pártra. A Liberálisok szerint az ÁSZ a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

Az Állami Számvevőszék a legutóbbi ellenőrzés során nem talált semmi kivetnivalót a könyvelésünkben, hiszen a Magyar Liberális Párt minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el. Most ugyanazért a gazdálkodásért büntetnék a Liberálisokat több mint tízmillió forinttal, hogy ellehetetlenítsék a párt működését.

A súlyos bírsággal nem csak a Liberálisok, de az összes ellenzéki párt indulása is veszélybe kerül a 2018-as választásokon. A Magyar Liberális Párt ezért nem csak az Állami Számvevőszék elnökéhez, Domonkos Lászlóhoz fordul panasszal, de levelet írunk Guy Verhofstadtnak is. Emellett arra kérjük a többi ellenzéki pártot, hogy hasonlóképpen járjanak el a nemzetközi partnereiknél, jelezzék jogtalan büntetésüket az európai pártcsaládjuk felé. A cél, hogy az Európai Unió vezetői is értesüljenek arról, hogy az Orbán-kormány hogyan lehetetlenítené el az ellenzéki pártok működését, illetve indulását a választáson.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK