Belépek a Pártba
27 május
2017
HÍR
566 látogató

A Liberálisok gratulálnak Botka Lászlónak

A Magyar Liberális Párt gratulál Botka Lászlónak az MSZP küldöttei által adott egyértelmű kongresszusi támogatáshoz. Botka László erős felhatalmazásával az ellenzéki oldal vezetői válsága véget érni látszik.

Bár a szocialista miniszterelnök-jelölt tervei több pontban eltérnek a Liberálisok választási programjától, a legfontosabb ügyben mégis egyetértünk; az ország jövője érdekében le kell váltani az Orbán-kormányt, és nincs semmilyen együttműködés a Fidesszel. A Liberálisok készen állnak arra, hogy támogassák Botka László miniszterelnök-jelöltségét, ha a szükséges tárgyalásokon össze tudjuk hangolni programjainkat.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltjével egyetértünk abban is, hogy 2018-ra egységet kell teremteni az ellenzéki oldalon a győzelem érdekében. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az egyéni körzetekben minden kormánypárti jelölttel szemben egyetlen hiteles, demokrata ellenzéki jelölt álljon szemben. Nem kockáztathatjuk a győzelmet az ellenzéki tábor szétszabdalásával.

Alig egy évvel a választások előtt kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy az együttműködés minél előbb létrejöjjön, és az ellenzéki oldal közösen válassza ki azokat a szereplőket, akik eredményesen képviselik majd az ellenzék demokráciára és szabadságra épülő politikáját a választásokig.

A szocialisták és a liberálisok is egy igazságosabb, egyenlőbb és versenyképesebb Magyarországért küzdenek. Ha Botka László valóban győzni szeretne és egységes demokrata táborral kíván nekivágni a következő országgyűlési választásoknak, mi készek vagyunk az építő együttműködésre. Sok sikert kívánunk Botka Lászlónak, és szívesen támogatjuk, hogy a győzelemhez szükséges egység még időben megszülethessen.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK