Belépek a Pártba
14 december
2016
HÍR
658 látogató

A Liberálisok feljelentik Mészáros Lőrincéket a Bérc utcai fapusztítások miatt

A felcsúti polgármester úgy tekint a törvényekre, mint egykor a gyevi bíró, a neki nem tetsző előírásokat egyszerűen figyelmen kívül hagyja.

Tarlós István budapesti főpolgármester helyettese, Bagdy Gábor volt a felelőse annak az akciónak, amelynek során a Bérc 6/B.sz. alatt található, korábban közparkként funkcionáló erdős ingatlant valódi versenyeztetés nélkül eladta a Mészáros Lőrinc üzlettársának, Szíjj Lászlónak a tulajdonában álló Teif Terra Kft-nek. Az új tulajdonos a felcsúti polgármester cégét, a Mészáros & Mészáros Kft bízta meg egy luxusvilla építtetésével.

A kiadott hatósági engedélyek szigorúan előírták, hogy az érintett területen található fák közül 27 különösen értékes darabnak a kivitelezés során meg kell maradnia, különös tekintettel egy fekete fenyőre, amelyen egy egerészölyv pár is fészkel.

A napokban sajtóbeszámolók jelentek meg arra vonatkozólag, hogy a felcsúti polgármester olyan, mint a gyevi bíró. Nézeteik szerint a törvény maga a bíró, a szabályok pedig azok, amiket a felcsúti polgármester akar. Az előírt fák közül egyetlen egy sem élte túl a pusztítást, az említett fekete fenyő is kivágva hevert a telken.

Az első kerületi önkormányzat teljes tájékozatlanságáról adott bizonyságot, és a botrány kirobbanása óta eltelt időszak alatt sem tett feljelentést jelentős mértékű környezetkárosítás miatt.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a Fidesz oligarchái magukat törvények felett állónak tartják. A luxusvilla építése miatt elkövetett hatalmas mértékű környezetkárosítás már önmagában bűncselekménynek minősül, ugyanakkor a nyomozásnak ki kellene térnie arra is, hogyan mutyizhatták át Tarlósék az említett Bérc utcai közparkot a Fidesz-közeli oligarcháknak. A Liberálisok ezért feljelentést tesznek az első kerületi rendőrkapitányságon.

Szabadai Viktor, a budapesti választmány elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK