Belépek a Pártba
12 október
2018
HÍR
632 látogató

A Liberálisok feljelenést tesznek a szelektív hulladékgyűjtés budapesti összeomlása miatt

A Liberálisok szerint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. működésével kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. A kukaholdingnek nevezett cég ugyanis hónapok óta nem fizeti ki a szemétszállítás díját Budapestnek. Mostanra legalább 13 milliárd forinttal tartoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek, emiatt  pedig az összeomlás szélére került a szelektív hulladékgyűjtés országszerte és most már Budapesten is.

Az NHKV Zrt. milliárdokat szed be úgy, hogy senki nem tudja, hova tűnik a pénz. Beszédes, hogy a cégnek még idén októberben sincs lezárt pénzügyi mérlege. Az is jelzés értékű, hogy a könyvvizsgálók nem hajlandóak a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához. A magánszférában emiatt már rég felszámolási eljárást indított volna a NAV bármelyik vállalkozás ellen.

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan és döbbenetes a kukaholding működése. A cég most újabb állami milliárdokért tartja a markát, ahelyett, hogy rendet tenne a könyvelésében és kifizetné a számlákat az elvégzett munka után. A Magyar Liberális Párt feljelentést tesz az NHKV Zrt. ellen, annak érdekében, hogy az állam ne önthessen tovább közpénzmilliárdokat a kukaholdingba. Feljelentést teszünk, mert a főpolgármesterrel ellentétben mi nem fogunk asszisztálni a hulladékgyűjtés összeomlásához! Szeretnénk, ha a cég számot adna arról, miért nem fizették ki az FKF-et. Szeretnénk, ha a kukaholding elárulná, hova kerültek a milliárdok. Azt szeretnénk, hogy ne lehessen a szemetet tovább a szőnyeg alá söpörni!

Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját itt hallgathatod vissza:

Budapestet elönti a szemét – A Liberálisok büntetőfeljelentést tesznek a szelektív hulladékgyűjtés összeomlása miatt. Szabadai Viktor :

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الجمعة، ١٢ أكتوبر ٢٠١٨

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK