Belépek a Pártba
08 augusztus
2017
HÍR
725 látogató

A Liberálisok bővítenék, a Jobbik szűkítené a választójogot

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Jobbik iskolázottsághoz kötné a választójogot. Ez a terv méltatlan a demokráciához és minden néppárthoz.

A Fidesz korábban kötelező regisztrációval korlátozta volna a választókat, Vonáék pedig most egyszerűen megvonnák a szavazati jogot azoktól, akik nem rendelkeznek alapfokú iskolai végzettséggel. A Liberálisok szerint a diktatúrákat idéző javaslatok helyett meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy az emberek felelős döntést hozhassanak a választásokon. Ennek érdekében a következőket javasoljuk:

A választáson részt vevő pártokról készüljön tájékoztató füzet, amiben az összes indulót megismerhetik a választók. A választások előtt a közszolgálati tévében és rádióadón adjanak bemutatkozási lehetőséget a választásokon induló minden pártnak. A 16-18 éves korosztálynak tartsanak külön kurzust a magyarországi választásokról, és tegyék újra lehetővé, hogy az egyetemeken és főiskolákon politizálhassanak a fiatalok. Az állam a pártokkal közösen nyújtson segítséget azoknak, akik számára bármilyen okból nehézséget jelent a szavazáson való részvétel. A Magyar Liberális Párt továbbá azt is javasolja, hogy a választójogi korhatárt 16 évre módosítsuk.

A Magyar Liberális Párt célja a Jobbikkal és a Fidesszel szemben az, hogy minél több jól tájékozott ember vegyen részt a választásokon. Az általános, egyenlő, közvetlen és titkos választás minden demokrácia alapja. Minél többen ember szavaznak, annál erősebb a demokrácia, ezért ne hagyjuk, hogy kicsinyes politikai érdekei miatt bárki korlátozhassa a választójogot!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK