Belépek a Pártba
21 június
2017
HÍR
585 látogató

A Liberálisok az Európai Parlament Állampolgári Jogok Bizottságához fordulnak a civilellenes törvény ügyében

Egyértelmű jelek mutatnak arra, hogy Orbán Viktor és kormánya autokrácia kiépítésére törekszik, emiatt különösen fontos, hogy az Európai Unió segítsen a magyar társadalomnak abban, hogy érvényesüljenek az európai alapjogok, ebben számítunk rájuk. A civil szervezetekről szóló törvény az amerikai modell átvétele, ez a putyini Oroszország gyakorlata, amelynek súlyos társadalomromboló hatása van. Nyilvánvaló az is, hogy a demokratikus fejlődésben gyerekcipőben járó társadalom esetleges alulról jövő kezdeményezéseit, társadalomfejlődést segítő civil mozgalmait ellehetetleníti.

A törvény hatályba lépése azok közé a korlátozó intézkedések közé tartozik, amelyek súlyosan sértik az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvét, ezzel kiszakítva Magyarországot a valóban demokratikusan és jogállami keretek közt működő uniós tagországok közül. Jelen pillanatban hazánk nem teljesíti a Koppenhágai Kritériumokat, emiatt úgy vagyunk még a schengeni övezet tagjai is, hogy gyakorlatilag ma nem kezdődhetne meg a felvételi eljárásunk az EU-ba, ha azt most kérvényeznénk.

Most, hogy a LIBE-Bizottság vizsgálja, hogy a 7. cikkelyt érvénybe léptethetik-e hazánk ellen, világossá vált, hogy az Unió sem lesz tovább türelmes hazánkhoz. Az Európai Parlament a civilellenes törvényt és a CEU működését veszélyeztető törvényt elítélte: még a Fidesz pártcsaládja is keményen fogalmazott a kormány politikáját illetően. Ekkor ezek a törvények még nem voltak hatályosak, azóta azonban aláírta őket a köztársasági elnök, így a helyzet még súlyosabb, mint akkor volt.

A Magyar Liberális Párt nevében, a fentiek miatt levélben kérjük az Európai Unió LIBE-Bizottságának szocialista elnökét, Claude Moraest, valamint holland liberális kollégánkat, Sophie in’t Veldet, hogy vegyék figyelembe a helyzet súlyosbodását az ügyben. Arra kérjük őket, hogy amikor tárgyalják a 7. cikkely szerinti eljárásra vonatkozó indítványt, akkor ezt az új fejleményt is fokozottan vegyék figyelembe.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK