Belépek a Pártba
04 június
2020
HÍR
755 látogató

A Liberálisok az ALDE-hoz fordulnak, hogy támogassák a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

A száz évvel ezelőtti trianoni szerződés a magyar nemzet közös tragédiája, amelynek eredményeként a történelmi Magyarország területének kétharmadát, lakosságának több mint felét csatolták el. Trianon a magyar nemzet közös vesztesége, amelyet egyetlen politikai oldal sem sajátíthat ki! Az igazságtalan döntés hatására 3,5 millió honfitársunk rekedt az országhatáron kívül. A határon túli magyarság számára pedig azóta is mindennapi küzdelmet jelent a magyar kultúra és nyelv megőrzése és ápolása.

Hazánk és szomszédaink csatlakozása az Európai Unióhoz ugyan jelentősen javított a határon túli magyar kisebbség helyzetén, azonban a környező országok jogkorlátozó, kisebbségeket sújtó politikája miatt továbbra is veszélyben van a külhoni magyarság fennmaradása. A határon túli magyarok oktatáshoz és nyelvhasználathoz való joga sajnos az unióban sem teljesedhetett ki idáig, és a magyarok lakta területek sokszor hátrányba kerülnek a fejlesztési források elosztásakor is.

Ezért a Magyar Liberális Párt az európai liberálisok pártjához, az ALDE-hoz fordul, hogy a pártcsalád is támogassa a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezés határidejének meghosszabbítását, és arra kérjük az ALDE tagpártjait, hogy támogassák és segítsék az aláírásgyűjtést saját országukban. Mi, Liberálisok is támogatjuk, hogy az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Senkit ne lehessen hátrányosan megkülönböztetni azért Európában, mert valamilyen kisebbséghez tartozik! Meggyőződésünk, hogy egyenlő feltételeket kell biztosítani minden régió fejlődéséhez, akármilyen kisebbség is lakik ott!

Trianon közös gyászunk, de a múltba révedéssel nem jutunk előbbre. Ezért fordulunk most az európai pártcsaládunkhoz támogatásért. Az a célunk, hogy ne csak a magyar, de minden európai kisebbség megőrizhesse identitását. Eddig már három országban összegyűlt a megfelelő számú aláírás ahhoz, hogy az Európai Bizottságnak foglalkoznia kelljen a nemzeti régiók ügyével. Bízunk benne, hogyha újraindul az aláírásgyűjtés, az európai liberálisok is támogatni fogják, hogy az unió igazságosabbá, egyenlőbbé váljon, és meg tudja őrizni sokszínűségét.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK