Belépek a Pártba
03 december
2017
HÍR
381 látogató

A Liberálisok a hazai sajtószabadságért is küzdöttek az ALDE kongresszusán

December 1-je és 3-a között Amszterdamban tartotta éves közgyűlését az ALDE, az európai liberális pártszövetség. A kongresszuson a Magyar Liberális Pártot Sermer Ádám elnökhelyettes, Bősz Anett ügyvivő és Szent-Iványi István, a párt külügyi szakpolitikusa képviselte.

A Magyar Liberális Párt társszerzője volt a kongresszus egyik fontos határozatának, amely a sajtószabadság biztosítására, illetve helyreállítására szólítja fel azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, ahol ezek a jogok sérültek. Az Európai Uniótól elvárja a határozat, hogy hatékony intézkedésekkel szerezzen érvényt a médiaszabadság elveinek.

A kongresszuson Magyarország gyakran szóba került, sajnos szinte kizárólag negatív összefüggésben. Általános az aggodalom a magyar demokrácia jövőjével kapcsolatban, de az európai liberálisok remélik, hogy a jövő évi választások kedvező változást hozhatnak Magyarországon is. A kongresszus egészének hangulatát azonban érthető optimizmus hatotta át, mivel az idén számos jelentős liberális siker született Európában. Győztek a holland liberálisok, a német és osztrák liberálisok pedig nagyon jó eredményt értek el a választásokon. Azt európai liberálisok azt remélik, hogy a 2019-es európai parlamenti választásokon a liberális pártcsalád Európa második legerősebb politikai csoportja lesz.

A magyar liberálisok külön is tárgyaltak Guy Verhofstadttal, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjével, Hans Van Baalennel, az ALDE újraválasztott elnökével, Ryszard Petruval, a lengyel liberális Nowoczesna alapító elnökével, Nikola Beerrel, az FDP főtitkárával és számos más európai vezető liberális politikussal. A tárgyalópartnerek szolidaritásukról biztosították a magyar liberálisokat és megígérték, hogy szorosan együttműködnek velük az illiberális állam elleni küzdelemben.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK