Belépek a Pártba
05 június
2019
HÍR
579 látogató

A Liberális Fiatalok gyertyagyújtással emlékeztek a Tienanmen téri vérengzés áldozataira

A Liberálisok ifjúsági szervezete mécsesgyújtással egybekötött békés demonstrációt tartott a kínai nagykövetség budapesti épülete előtt, hogy a Tienanmen téri mészárlás áldozataira emlékezzen.

Harminc évvel ezelőtt a kínai karhatalom különös kegyetlenséggel támadt a tüntető diákokra Peking utcáin. 1989. június 4-én a hadsereg brutális akciójának következtében több ezer ártatlan ember vesztette életét. A Liberális Fiatalok Társasága rájuk, a kínai kommunista diktatúra áldozataira emlékezett. Az ifjúsági szervezet aktivistái mécsesekből rakták ki a kínai nagykövetség épülete elé a szabadság (angolul: freedom) szót, hogy azoknak a fiataloknak az emléke előtt tisztelegjenek, akik életüket adták a szabadságért. Akik azért küzdöttek, hogy Kínában a diktatúrát demokrácia váltsa fel.

Az akcióval a Liberálisok és a LiFT a Fidesz-kormány Kína-barát politikája ellen is tiltakoztak. Mert szégyennek tartjuk, hogy Orbán Viktor két évvel ezelőtt a mészárlás helyszínén megkoszorúzta a kommunizmus emlékművet, és ezzel nyíltan az erőszakot elkövetők pártjára állt.

Harminc évvel ezelőtt a liberális Fidesz tiltakozott leghangosabban és legerélyesebben a kínai hatalom kegyetlensége ellen. Ma Orbán Viktor a keleti nyitás és az illiberalizmus jegyében a kommunista Kína kegyeit keresi és az ázsiai diktátorokat élteti.

Ahogy a harminc évvel ezelőtti gyilkosságokat, úgy a jelenkor jogtiprásait is elítéljük! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kínai kommunista párt ma is semmibe veszi az alapvető emberi jogokat. A Tienanmen téri hősökre úgy tudunk méltó módon emlékezni, ha mi továbbra sem hunyunk szemet az embertelenség felett!

A LiFT – Liberális Fiatalok Társasága ma este a kínai nagykövetség elé ment, hogy mécsesekkel emlékezzen a Tienanmen…

Közzétette: Liberálisok – 2019. június 4., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK