Belépek a Pártba
08 február
2018
HÍR
496 látogató

A liberális értékrendszer nélkül nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása

A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete elkötelezett a széleskörű demokratikus együttműködés szükségessége mellett. Ahogy a Változás Szövetségének három pártelnöke, Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor leszögezte, úgy mi is hisszük, hogy közös lista, közös miniszterelnök-jelölt és közös egyéni jelöltek nélkül kevés az esély az Orbán-kormány leváltására. Ezért csatlakoztunk a Változás Szövetségéhez, hogy a demokrata ellenzék oldalán képviselhessük a liberális értékrendszert. Azt gondoljuk, hogy a liberalizmus képviselete nélkül nem lehet teljes a Változás Szövetsége, és nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása sem. Ezért arra kérjük az MSZP választmányát, tegye lehetővé, hogy Sermer Ádám elnökhelyettes, és Bősz Anett ügyvivő szólalhasson fel az MSZP pénteki választmányi ülésén, és mutathassa be a Magyar Liberális Párttal való együttműködés jelentőségét.

Meggyőződésünk, hogy a liberális gondolkodás képviselete nélkül nem lehet érdemben fellépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Amennyiben viszont az MSZP és a Párbeszéd részéről nem látunk hajlandóságot arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, akkor a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon. Április 8-ig pedig – és az után is – mindent megteszünk annak érdekében, hogy a választók figyelmét felhívjuk az illiberális Orbán-kormány tévedéseire, hibás döntéseire.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK