Belépek a Pártba
30 június
2017
HÍR
474 látogató

A letelepedési kötvényeket árusító cégeket akarja meghallgatni a konstrukciót vizsgáló árnyékbizottság

Budapest, 2017. június 30., péntek (MTI) – A letelepedési kötvényeket árusító cégek képviselőit akarja meghallgatni következő, szeptemberi ülésén a konstrukciót vizsgáló ellenzéki árnyékbizottság.

Az ellenzéki politikusokból álló testület pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP-s Heltai László bejelentette, hogy az összes céget levélben kérik fel a megjelenésre. Mind a közvélemény, mind az árnyékbizottság joggal kíváncsi rá, hogy ezeknek a társaságoknak mekkorák a bevételeik és kikhez kerül a nyereségük – indokolta elképzelésüket.
Az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője szerint a letelepedési kötvények kamatai idén már 10-13 milliárd forint kárt okoztak az országnak, ami az árusító cégek máshol befizetett vagy be nem fizetett nyereségadójával együtt akár harminc milliárdra is rúghat.
A független Demeter Márta arról beszélt, hogy a kötvényeket árusító offshore cégek mostanra körülbelül 150 milliárd forintot “gereblyézhettek össze”. Hozzátette, hogy a magyar adófizetőknek 2018-tól 400 milliárd forintos visszafizetési kötelezettségük lesz a kötvényvásárlók felé.
A letelepedési kötvényeket a kilencvenes évek olajszőkítési botrányához hasonlító képviselő úgy látta, hogy jelenleg egy állami részvétellel zajló pénzmosás folyik.
A jobbikos Szilágyi György elsősorban a biztonságpolitikai kockázatokra hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy attól a kötvényeket árusító cégtől, amelyhez ismeretlenek betörtek, nem csak pénzt, hanem szervereket is elvittek.
A képviselő kérdéseket intézett a Belügyminisztériumhoz, amelyekben többek között arra volt kíváncsi, hogy a tolvajok hozzájuthattak-e nemzetbiztonsági szempontból kényes információkhoz, illetve tűntek-e el kormánytagokhoz köthető adatok.
Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke azt mondta, hogy az árnyékbizottság eddig olyan adatokat tárt a nyilvánosság elé, amelyek bizonyítják, hogy “egy professzionálisan megszervezett bűncselekmény-sorozatról van szó”. Sikerült elérni, hogy felfüggesztették az árusítás rendszerét, de a testület meggyőződése, hogy a kormány azt később újra kívánja indítani – tette hozzá.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK