Belépek a Pártba
17 október
2018
HÍR
457 látogató

A lakástámogatások megszüntetésének legfőbb vesztesei a budapesti fiatalok

A Magyar Liberális Párt szerint a lakáspénztárak állami támogatásának megszüntetése a Fidesz fiatalellenes politikájának legújabb állomása, ami legfőként a budapestieket sújtja, hiszen a fővárosban szabadultak el leginkább az ingatlanárak.

Az elmúlt évhez képest több mint 20 százalékkal nőtt a budapesti ingatlanok ára, tíz évre visszamenőleg van, ahol több mint kétszeres a drágulás. Egy 30 négyzetméteres garzon ára akár 30 millió forintot is kitehet ma Budapesten. Azok a fiatalok, akiket nem támogat a család, nincs komolyabb megtakarításuk, vagy milliós fizetésük, képtelenek saját ingatlant venni a fővárosban.  A fiatal felnőttek majdnem 45 százaléka 25-34 éves korukban is a szüleikkel kénytelen együtt élni, ez az arány pedig csak romlani fog, ha a Fidesz folytatja ezt a politikát.

Az országban nem volt még egy olyan népszerű megtakarítási program, mint az ltp, a lakosság közel 13 százalékának van ilyen szerződése. Az öngondoskodás, a megtakarítás egyik legjobb példája volt ez a rendszer, amit a Fidesz két nap alatt vert szét, több ezer budapesti családnak nehezítve meg a jövőjét.

A Liberálisok szerint elhibázott lakáspolitika, hogy csak a családosokat támogatja az állam. A gyermeket nem vállalók, gyermeküket egyedül nevelő szülők, és azok, akinek már felnőttek a gyermekeik, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a CSOK-ra jogosultak. A kormány mégis őket bünteti ezzel az intézkedéssel.

Erős a gyanúnk, hogy az Orbán-kormány fideszes üzleti érdekeltségek miatt tett tönkre pillanatok alatt egy 22 éve jól menő üzletágat. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy mindenféle szakmai konzultáció, számítás és alternatíva nélkül verték szét a lakástámogatás rendszerét. Követeljük, hogy a kormány egy lakáspénztárhoz hasonló rendszer kidolgozásával gondoskodjon arról, hogy a fiataloknak legyen esélyük az öngondoskodásra és a megtakarításra. Ne kényszerüljön még több fiatal külföldre a fideszes üzleti érdekek miatt!

 

Sermer Ádám a témában élőben jelentkezett be a Városháza Parkból: 
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/334019167372618/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK