Belépek a Pártba
08 július
2015
HÍR
666 látogató

A Kúria döntése elég lesz-e a Lombard törvényes működéséhez?

A Magyar Liberális Párt üdvözli a Kúria tegnapi döntését abban a közérdekű perben, amely a Lombard Lízing Zrt több ezer adósát érinti. A Kúria 24 pontot érvénytelenített a szegedi székhelyű cég szerződési feltételei közül.

A Kúria döntése azonban nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy a Lombard Lízing Zrt. törvényesen működjön tovább, hiszen a cég eddig sem vette figyelembe az őt elmarasztaló jogerős ítéleteket. Éppen ezért a Magyar Liberális Párt még a Kúria ítélete előtt írásbeli kérdéseket intézett Matolcsy Györgyhöz, Polt Péterhez és Trócsányi Lászlóhoz.

Mindhárman tudtak/tudnak a Lombard Lízing Zrt. törvénysértéseiről, de a céggel szemben jogerősen megnyert perek ellenére sem tett semmit a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, az ügyészség és a szaktárca sem, hogy a Lombard Lízing Zrt. a törvények betartásával működjön és végrehajtsa a jogerős ítéleteket. A sok száz panaszos, számtalan botrányos ügy úgy látszik nem volt elég ahhoz, hogy a jegybank és az ügyészség megakadályozzon egy újabb Quaestor, vagy Buda-Cash ügyet.

A kérdés tehát az, hogy miért hunyt szemet mindhárom érintett állami szerv a nyilvánvaló törvénytelenségek fölött hosszú hónapok óta, miért nem foglalkoztak az állampolgári panaszokkal, bejelentésekkel, mit ért a kormány és a jegybank adósmentésen, ha sokezer adóst hagytak magára a Lombard szabálytalan eljárásainak kiszolgáltatva.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK