Belépek a Pártba
11 június
2015
HÍR
553 látogató

A közigazgatási reform eredménye: szakmaiatlanság, túlterheltség és káosz

A Magyar Liberális Párt írásbeli kérdéseket intéz Lázár Jánoshoz, mivel egy Dániában élő magyar pár kapcsán világossá vált, hogy a közigazgatási reform, a fiatalok hazacsábítási programja és a külügy átszervezése is megbukott.

A 444.hu hozta nyilvánosságra annak a fiatal házaspárnak a történetét, akik hiába várják Dániában született gyermekük hivatalos papírjait a magyar hatóságoktól. A pár elveszett a hivatalok és a bürokrácia útvesztőjében, s ők hiába tesznek meg mindent szabályszerűen, mégsem jutnak hozzá gyermekük utazáshoz nélkülözhetetlen papírjaihoz, így nem tudnak együtt Magyarországra jönni.

A fiatal pár története a kormány teljes sikertelenségét példázza a közigazgatási reform, a fiatalok hazacsábítása és a külügy átszervezése ügyében is.  Nem beszélhetünk sikeres közigazgatási reformról ott, ahol a 60 napos ügyintézési határidőt akár egy évre is ki lehet tolni következmények nélkül. Nem beszélhetünk a fiatalok hazacsábításának sikeréről, amikor még egy hazalátogatás is leküzdhetetlen akadályt jelent egy családnak. És nem beszélhetünk működő külügyi szakembergárdáról, amikor a konzulátusi ügyintézés is a teljes szakmaiatlanságról árulkodik.

Lázár János korábban azt nyilatkozta, hogy ,,az állam szerkezete, az állami szolgáltatások minősége érdemben határozza meg egy ország versenyképességét”.  A minisztertől ezek után várjuk a választ arra, hogyan ítéli meg az ország versenyképességét annak tükrében, hogy a hivatali válaszokból kiderült, a fiatal pár esete nem egyedi, sok ezer ügyben várnak az állampolgárok kiszolgáltatottan az állami szolgáltatások határidőn belüli, szakszerű teljesítésére.

A fiatal pár története itt olvasható

 

Hozzászólás


Leave a Reply







Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK