Belépek a Pártba
27 április
2020
HÍR
605 látogató

A kormány szembefordul Müller Cecíliával

Végre a kormány is beláthatta, hogy széles körű tesztelésre és az otthonukat elhagyó embereknél kötelező maszkviselésre van szükség. Ez derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki online konferenciáján elhangzottakból, ahol a szakértők az eddigi kormányzati intézkedésekkel szembeni stratégiát javasoltak járványügyben.

Sajnáljuk, hogy erre a 180 fokos fordulatra másfél hónapot kellett várnunk. Azt még jobban sajnáljuk, hogy az elmúlt hetekben a kormány elhibázott stratégia mentén szervezte meg és ezzel jelentősen hátráltatta a védekezést. Emiatt több embert fertőzhetett meg a vírus, és többen vesztették életüket is.
A szakemberek között már régóta egyetértés van abban, hogy a koronavírus elleni küzdelem akkor a leghatásosabb, ha általánossá válik a maszk viselése és minél több embert tesztelnek a hatóságok. Ezt javasolta az ITM csütörtöki konferenciáján Oroszi Beatrix epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője is.

Müller Cecília tisztifőorvos viszont a kezdetektől fogva azt kérte, hogy egészséges emberek ne viseljenek maszkot. Azt is állította, hogy felesleges a tömeges tesztelés is, mert az nem lenne hatással a járvány kezelésére.
Bízunk benne, hogy a kormány végre meghallgatja saját szakértőit és megfogadja a tanácsaikat is! Bízunk benne, hogy végre hatékonyabbá válik a járvány elleni küzdelem!

Kép forrása: portfolio.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK