Belépek a Pártba
14 február
2018
HÍR
490 látogató

A kormány szándékosan nehezíti a külföldön élő magyarok választását

A Liberálisok felháborítónak tartják, hogy a kormány szándékosan, regisztrációs hibára hivatkozva nehezíti a nyugat-európai országokban élő magyarok részvételét a 2018-as választásokon. Az általunk még év elején meghirdetett Szavazz haza! kampány keretein belül számtalan Nyugat-Európában élő magyar jelezte, hogy technikai okok miatt nem tud külföldön szavazóként regisztrálni, így nem is tud részt venni az április 8-i választásokon.

A kormány mindeközben a valós problémákkal nem foglalkozva érzelmi zsarolással próbálja itthon tartani a fiatalokat, és szüleik cserbenhagyásával vádolja azokat, akik külföldre vándorolnak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet fogalmazott úgy: „A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”. Ennek a gondolatmenetnek a cinizmusa akkor igazán felháborító, ha figyelembe vesszük, hogy ezeket a fiatalokat pontosan ez a kormány kergette ki az országból.

A Liberálisok arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be azt az alaptalan vádaskodást, amit a külföldön tanuló, dolgozó magyarokkal szemben folytat. Azt is követeljük, hogy a kormány ahelyett, hogy nehezítené a külföldön élő magyarok választását, sürgősen oldja meg a szavazópolgárok regisztrációja során fellépő problémákat. Hozzanak létre egy megbízhatóan működő felületet a választási regisztrációhoz, és hosszabbítsák meg a külképviseleten való szavazást az április 7-8-i hétvége egészére!

A Liberálisok szívesen tesznek javaslatot a kihelyezett szavazókörök kapcsán, korábban ugyanis már összegyűjtöttük a népesebb magyar közösségeknek helyet adó 25 nyugat-európai várost. Mindennek nem lehetnek anyagi akadályai, a kihelyezett szavazókörök költségeit bőven fedezik azok az adóforintok, amelyek a külföldön dolgozó magyar állampolgárok által hazautalt pénzekből származnak. A  Liberálisok követelik, hogy a kormány minél szélesebb körben, az összes magyar választópolgárnak biztosítsa a feltételeket demokratikus jogaik gyakorlásához!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK