Belépek a Pártba
08 július
2018
HÍR
658 látogató

A kormány ne a magyar vidéken spóroljon!

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország 2019. évi költségvetés-tervezete szerint több mint kétmilliárd forinttal csökkenne az agrárminisztérium büdzséje. Miközben 2018-ban még 208,29 milliárd forint volt az agrártárca költségvetése, 2019-re ez az összeg 205,99 milliárd forintra csökken. Különösen fájó, hogy ennek a drasztikus mértékű költségcsökkentésnek a keretében a kormány közel negyedmilliárd forinttal kevesebbet szán jövőre a nemzeti agrártámogatásokra is.
Elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkentse a magyar vidék, és benne a magyar mezőgazdaság fejlesztésére fordítható költségvetési előirányzatot, miközben értelmetlen presztízsberuházásokra, kormányzati gyűlöletkommunikációra és a kormányközeli klientúra vagyonosodására közpénzek milliárdjai folynak el.
A Liberálisok szerint annak érdekében, hogy a magyarországi agrárium korszerűbb irányba fejlődjön, és ezzel együtt versenyképesebbé is váljon, nem az eddigi költségvetési előirányzat csökkentésére, hanem épp ellenkezőleg: a mezőgazdaság és vidékfejlesztés forrásainak növelésére volna szükség. A Magyar Liberális Párt az elkövetkezendőkben is a nagybirtokosokat és a spekulatív tőkebefektetőket támogató kormányzati agrárpolitikával szemben határozza meg magát, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságokat, a családi gazdálkodókat, a kistelepüléseken illetve tanyákon élőket kívánja képviselni és támogatni a szabadság és a szolidaritás értékeinek jegyében.
Chladek Tibor, a Liberálisok agrárpolitikai szakértője 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK