Belépek a Pártba
20 január
2016
HÍR
694 látogató

A kormány kettős mércéje: Altus & Századvég

Írásbeli kérdéssel fordul Fodor Gábor a Miniszterelnökség vezetőjéhez azzal kapcsolatban, hogy ha az Altus Zrt. a Fidesz szerint burkolt pártfinanszírozást folytat, akkor minek tekinthető a Századvég-csoport 16 milliárd összértékű állami megbízása.

Az Altus Zrt. uniós megbízásait a Fidesz több politikusa is burkolt pártfinanszírozásnak minősítette. Gulyás Gergely még tavaly kezdeményezett jogszerűségi vizsgálatot az Európai Bizottság és az Altus Zrt. között létrejött szerződés miatt. Tuzson Bence azt javasolta, hogy az Országgyűlés is foglalkozzon az Altus uniós megbízásával. Böröcz László, a Fidelitas elnöke ,,Új Gyurcsány-tervként” minősítette a volt miniszterelnök cégének uniós megbízását. Deutsch Tamás ,,korrupciós ügysorozatnak” nevezte azt, hogy az Altus uniós megbízást nyert el. Lázár János egyenesen az Európai Bizottsághoz futott, mert mint mondta: ,,Ha az Altusnak adnak pénzt, akkor Gyurcsány Ferencnek adnak pénzt, ha neki adnak pénzt, a DK-nak adnak támogatást.

A Liberálisok ennek fényében most azt kérdezik Lázár Jánostól, hogy ha a Századvég-csoportnak, a kormány tanácsadó cégének ad a kormány pénzt, akkor kinek ad a kormány pénzt? Ha a Századvég-csoporthoz kerül 16 milliárd összértékű állami megrendelés, akkor melyik párthoz kerül a 16 milliárd forint az államkasszából? Ha az Altushoz jutott uniós megbízás  aggodalomra ad okot és a burkolt pártfinanszírozás gyanúját veti fel a Fidesz szerint, akkor kell-e aggódnunk és burkolt pártfinanszírozásra gondolnunk a kormány tanácsadó cégéhez került 16 milliárd forint sorsa és végső helye miatt?

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK