Belépek a Pártba
09 június
2017
HÍR
448 látogató

A konzervatívok egy év alatt a második öngólt rúgták

Budapest, 2017. június 9., péntek (MTI) – A Magyar Liberális Párt szerint a csütörtöki, előrehozott brit választásokkal a konzervatívok egy éven belül már a második öngól rúgták, és csak annyit értek el, hogy tovább fokozták a Brexit körüli bizonytalanságokat.

David Cameron korábbi kormányfő abban a hiszemben íratta ki a Brexitről szóló népszavazást, hogy a választók elutasítják azt, de tévedett – emlékeztetett pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Liberálisok külügyi szakpolitikusa. Szent-Iványi István hozzátette, hogy Theresa May miniszterelnök pedig stabil hátteret szeretett volna a brit uniós kilépésről szóló tárgyalásokhoz, de most még az addigi abszolút parlamenti többségét is elveszítette.
A politikus a történtek fényében úgy látta, hogy az EU-nak most egy bizonytalan, kiszámíthatatlan és gyenge partnerrel kell majd tárgyalnia a Brexitről. A teljes bizonytalanság miatt azt sem lehet tudni, hogy a tárgyalások elkezdődhetnek-e a tervezett időpontban, annak viszont nőttek az esélyei, hogy eredménytelenül zárulnak le – hívta fel a figyelmet.
A kialakult helyzet egyaránt rossz az EU-nak, Nagy-Britanniának, a szigetországban élő uniós illetve az Európai Unióban élő brit állampolgároknak – összegzett Szent-Iványi István.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK