Belépek a Pártba
19 április
2017
HÍR
527 látogató

A kerületek azonnal fizessék vissza a jogszerűtlenül beszedett közterületi bírságokat!

A közterület-felügyeletek azonnal fejezzék be a szabálytalan bírságolási gyakorlatot és fizessék vissza a megbüntetett autósoknak a szabálytalanul behajtott összegeket.

Tarlós István főpolgármester márciusban indított harcot a budapestieket szabálytalanul megbírságoló III. kerületi közterület-felügyelet ellen, miután kiderült, hogy a Bécsi út – Szépvölgyi út torkolatánál úgynevezett bírságcsapdát állított fel a fideszes önkormányzat és 50.000 forintra bünteti a gyanútlan autósokat. Azóta kiderült, nem ez az egyelten üzemszerűen útonállás, szervezett fosztogatás: A Királyhágó tér – Böszörményi út és az Ugocsa utca találkozásánál ugyanúgy, mint a Józsefvárosban, a Baross utca és a József körút sarkán. A főpolgármester kijelentésére az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben jelezte, nem feltételezi, hanem állítja: a kamerák nem felelnek meg a hatályos rendeletnek, ez alapján nem bírságolhatnának a közterület-felügyelők.

A fideszes városvezetők nemcsak hogy nem folytathatják az eddigi lehúzási gyakorlatot, de azok az autósok, akiknek ügyében kevesebb, mint fél éve emelkedett jogerőre a közterület-felügyelet bírságoló döntése, újrafelvételi eljárást kezdeményeztetnek. Ez csak a Józsefvárosban sok száz millió forintot jelenthet összességében, hiszen tavaly mintegy 500 millió, idén az első negyedévben pedig nagyjából 130 millió forint bevételt jelentett a VIII. kerület fideszes vezetőinek.

Az elmúlt 5 évben mintegy 2 milliárd forinttal károsította meg a budapestieket csak a józsefvárosi vezetés, ezért a Liberálisok felszólítják a budapesti kerületi vezetőket, fizessék vissza a szabálytalanul kirótt bírságokból beszedett pénzeket mindenkinek, azoknak is, akik büntetése több, mint fél éve történt, így nem kezdeményezhetnek újrafelvételt. Továbbá az Magyar Liberális Párt minden fővárosi kerülethez közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy világos legyen az elmúlt években mekkora összeget nyúltak le jogszerűtlenül a kerületi vezetők a budapestiektől.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK