Belépek a Pártba
09 január
2015
HÍR
677 látogató

A józan ész mást diktál, mint amit a kormány tesz

Ha a kormány valóban a „józan ész talaján” állna, ahogy a miniszterelnök ma reggeli interjújában állította, akkor biztosan nem, vagy nem így vezette volna be az útdíjat. A kormány mindenféle egyeztetés, előkészítés nélkül tett fizetőssé eddig ingyenes utakat, ami az embereket joggal háborítja fel. 

A megyei matricával semmi probléma nem lenne, ha csak a már korábban fizetős utak szabályozásának bővítését jelentené. Ehelyett január elsejétől olyan szakaszokat is díjkötelessé tettek, melyek nem is autópályák, vagy éppen azért épültek, hogy a lakott területek forgalmát csökkentsék. A kormány azért sarcolja most meg az embereket, hogy hibás költségvetési politikáját egyensúlyba hozza.

A Liberálisok szerint a megyei matricák eltörlése mellett a teljes autópálya díj-rendszert újra kell gondolni. Ehhez irányadóként ott a szomszédos osztrák autópálya rendszer: Ausztriában az éves matrica csaknem felébe kerül másfélszer olyan hosszú útszakaszra, mint Magyarországon. Mindeközben Ausztriában az átlagkereset háromszor akkora, mint nálunk.

Orbán Viktor ma reggel arra biztatott mindenkit, hogy szóljon, ha baja van a matricarendszerrel. A kormányfő ezek szerint nem hallja az ország lakosságának kiabálását. A józan ész nevében arra kérjük a kormányt, hogy vonja vissza a bevezető és elkerülő utak fizetőssé tételét, és ne tegyenek olyan útszakaszokat díjkötelessé, amelyek korábban sem voltak azok.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK