Belépek a Pártba
18 október
2017
HÍR
584 látogató

A Jobbik az egész országot az ásotthalmi modell szerint irányítaná

Budapest, 2017. október 18., szerda (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) elnökhelyettese szerint a Jobbik az egész országot az ásotthalmi modell alapján, alkotmányellenes, valláskorlátozó rendeletekkel irányítaná.

Sermer Ádám szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez azért jelenthető ki, mert Ásotthalom polgármestere Toroczkai László, a Jobbik alelnöke. Hangsúlyozta: ha Vona Gábor pártelnök kicsit is komolyan gondolja, amit a Jobbik a saját “néppártosodásaként” kommunikál, akkor sürgősen ki kell zárnia a Jobbikból Toroczkai Lászlót.
Azt mondta: a Jobbik vagy bevallja, hogy a “néppártosodás” pusztán kommunikációs hazugság, vagy valóban elkezd leszámolni az úgynevezett “vadhajtásaival”, amelyek legerőteljesebbike Toroczkai László.
Sermer Ádám úgy fogalmazott: magyarként és liberálisként is kötelességüknek érzik mindent megtenni azért, hogy a szélsőségeket soha többé ne engedjék vissza a hatalom közelébe.
Felidézte, hogy közérdekű adatigénylés útján próbálják meg feltérképezni az ásotthalmi mezőőrség tevékenységét.
Kiderült egyrészt – ismertette -, hogy abban a hónapban, amelynek során Toroczkai László fényképet tett közzé arról, hogy migránsok hátrakulcsolt kézzel, arccal a földnek fordulva fekszenek, a havi hivatalos jelentés szerint egyetlen kényszerítő intézkedés sem történt. Ez vagy arra utal, hogy a jelentés nem valós, vagy rosszabb esetben arra, hogy egy megrendezett álhelyzetet mutattak be – hangoztatta.
Másrészt, több havi jelentést nem kaptak meg, amiből az MLP szerint vagy az következik, hogy valamit titkolni akar a mezőőrség, vagy pedig az, hogy nem is készültek el a dokumentumok, utóbbi esetben viszont a szervezet megszegi működésének feltételeit. A Liberálisok azonnali cselekvésre szólították fel a jegyzőt: mielőbb küldje el az érintett hónapok jelentéseit, vagy nyilatkozzon azok hiányáról.
Arra a kérdésre, hogy Toroczkai László menesztése esetén elképzelhetőnek tartanák-e a választási együttműködést a Jobbikkal, Sermer Ádám úgy felelt: az alelnök kizárása csupán egy fontos lépés lehet, hogy hihetővé váljon, komolyan gondolják a “néppártosodást”. A jelenlegi “illiberális kormány ámokfutását” mielőbb meg kell akadályozni, ennek érdekében azonban nem szabad a szélsőségekhez fordulni – mondta, megjegyezve: bár a választási együttműködéstől elzárkóznak, konkrét ügyek mentén tudnak közösen gondolkodni.
Közölte: bízik benne, hogy “minden demokratikus erő” belátja, még a legkomolyabb személyi konfliktusok sem jelenthetnek akadályt, ha az ország jövőjéről van szó.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK