Belépek a Pártba
01 augusztus
2018
HÍR
459 látogató

A Hír TV is szög lett a magyar demokrácia koporsójában

A Hír TV megszűnése ugyan nem előzmények nélküli fordulat, de tökéletes indikátora a magyar demokrácia állapotának. Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt még Nyugat-Európát próbálta a demokrácia hiányával vádolni a médiahelyzetre hivatkozva. A Magyar Liberális Párt sajnálattal látja a demokrácia-deficit világszerte megjelenő jeleit éppen a populista, felelőtlen politikai szereplők térnyerésével párhuzamosan, ennek ellenére is készséggel vennénk, ha a magyar demokrácia legalább olyan helyzetben lehetne, mint Nyugat-Európa-szerte.

A közmédia minden felülete, valamint a még megmaradt, országosan elérhető médiafelületek totális kormányzati uralásával a demokrácia egyik alappillére, a sajtónyilvánosság, és a hozzá tartozó sajtószabadság is súlyosan és egyre erőteljesebben sérül már több mint nyolc éve, azonban a mai nappal a magyar demokrácia egyik újabb koporsószögévé vált a Hír TV bedarálása is.

A miniszterelnök úr kijelentései, valamint a jelenleg is zajló Hír TV-ügy kapcsán a következő Deák Ferenc idézetre szeretnénk emlékeztetni a Fidesz-kormányt: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.” A jelenlegi kormánynak és minden hozzá tartozó médiaszereplőnek az a szerencséje, hogy a hatályos sajtótörvény nem Deák Ferenctől függ.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK