Belépek a Pártba
05 november
2015
HÍR
605 látogató

A gender-vita és a melegek házassága nem másodlagos kérdés

A Magyar Liberális Párt elvárja Magyarország miniszterelnökétől, hogy a nemek közötti egyenlőséget és a melegek jogainak kiterjesztését az ügyhöz illő súllyal és komolysággal kezelje. Orbán Viktor egy csütörtöki konferencián azt mondta, hogy  „Pedig kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát. Érdemes lenne erről komolyan beszélni, mégis ehelyett más, életidegen dolgokra és vitákra sokkal több idő, figyelem, energia és pénz jut. Gender-vita, homoszexuálisok házassága, ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak”.

A fent idézett kijelentésével a melegek és a nők másodrendűségére utalt annak a kormánynak a vezetője, melynek egyetlen női minisztere sincsen, és amelyik alaptörvénybe foglalta, hogy a család fogalma csak egy férfi és egy nő életközösségét takarhatja, ezzel százezreket jogfosztottá téve.

Orbán Viktor a jövőben legyen tekintettel azokra a nőkre, akik a gender-kérdés miatt hónapokkal többet kénytelenek dolgozni ugyanazért a fizetésért, mint amit a férfiak kapnak. A miniszterelnök legyen tekintettel az LMBTQ közösség azon tagjaira is, akiknek a Fidesz-kormány homofób politikája miatt mindennapi megaláztatásban van részük. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a szabadságjogok és a társadalmi egyenlőség ügye a kormányfő számára másodlagos kérdések, a nők helyzete és a melegek jogai életidegen dolgok.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK