Belépek a Pártba
11 június
2018
HÍR
531 látogató

A Fidesz újra bizonyította, hogy kivezetné az országot Európából – Videó!

A kormánypárti többség elutasította Bősz Anett indítványát, amellyel a Liberálisok országgyűlési képviselője hazánk uniós tagságát szerette volna megerősíteni. A Parlament Európai ügyek bizottságának kormánypárti többsége leszavazta a javaslatot, amely így nem kerülhet a parlament elé. Bősz Anett kezdeményezést csak az LMP és a Jobbik képviselője támogatta. Az indítvány szövege szó szerint a következő volt: „Magyarország kifejezi azon szándékát, hogy az Európai Unióban fennálló tagságát megerősítse, és továbbra is kiáll az Európai Unió által közvetített és képviselt értékek mellett”.

Az indítványt azért nyújtották be a Liberálisok, hogy hazánk megerősítse: Európával vállal közösséget és nem a keleti diktatúrákkal. A Magyar Liberális Párt célja az volt, hogy a javaslattal Magyarország kiálljon az alapvető emberi jogok, a demokrácia és a jogállami normák mellett. Magyarországnak anyagi szempontból is elemi érdeke az uniós tagság, hiszen hazánk egyértelmű haszonélvezője az európai közösségnek. Az EU-támogatások nélkül az ország gazdasága jelentősen visszaesett volna az elmúlt években.

A Liberálisok szerint a Brexit után, az integráció ellenes populisták és szélsőségek európai előretörése miatt fontos lenne, hogy hazánk kiálljon Európa mellett. Szerettük volna megtudni, hogy itthon mely országgyűlési képviselők támogatják az egységes, erős Európát, és mely képviselők vannak ellene. Sajnáljuk, hogy a Fidesz elvette ennek a lehetőségét. A Liberálisok ennek ellenére nem adják fel, tovább küzdenek a szabad, európai, demokratikus Magyarországért.

 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1841323565888290/

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK