Belépek a Pártba
07 március
2019
HÍR
692 látogató

„A Fidesz önként fog távozni az Európai Néppártból” – Bősz Anett videóüzenetben reagált a Magyar Nemzet állásfoglalására

Bősz Anett mai Facebookon közzétett videóüzenetében reagált a Magyar Nemzet szerkesztőségi állásfoglalására, melyben azt írták: Orbán Viktornak nem maradt más lehetősége, mint hogy kilépjen az Európai Néppártból. A Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a kormányközeli lap leleplezte a magyar kormány valódi szándékát: A Fidesz önként akar távozni a néppártból.

Bár Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón azt nyilatkozta: a Fidesz továbbra is a néppárton belül tudja a leghatékonyabban képviselni a kereszténydemokrata politikát Európában, Bősz Anett szerint nem szabad hinnünk a kormányfőnek, és az úgynevezett hivatalos állásfoglalásoknak sem. A Liberálisok politikusa videóüzenetében kijelentette: a Fidesz nem fogja megvárni azt a szégyent, hogy kirúgják az Európai Néppártból, önként fog távozni egy olyan közösségbe, amely azon dolgozik, hogy szétverje az Európai Uniót. Hozzátette: Az olaszok és a lengyelek jó társai lesznek Orbán Viktornak abban, hogy a magyar kormányfő aláássa az európai integrációt, és mindenben éket verjen, ami a közösség közös érdeke volna, és ami választ adhatna az Európai Unió XXI. századi kihívásaira.

Bősz Anett szerint a Fidesz kilépése nem csak azt eredményezné, hogy hazánk jelentősen veszítene jelenlegi pozíciójából a tagországok között, Magyarországnak pedig nem lenne hatása a különböző európai döntéshozatalokra, hanem azt is, hogy Magyarország tovább távolodna a nyugati értékektől, amelyekért rendszert váltottunk, és amelyekhez már Szent István is tartozni akart több mint ezer évvel ezelőtt. „Jelentős pénzektől fogunk elesni, amit minden magyar háztartás megérez majd a bőrén. Lassú öngyilkosság az hazák számára, amit Orbán Viktor választott útként” – fogalmazott a videóban Bősz Anett, aki szerint a magyar kormány várható lépése csak arról szól, hogy Orbán Viktor játssza a sértődött gyereket, aki képtelen a bocsánatkérésre. Pedig a Néppárt ultimátuma csak arra kötelezné a kormányt, hogy Magyarország méltóvá váljon az Európai Unióhoz – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.

A Fidesz önként távozik az Európai Néppártból?

Ez az oka annak, hogy nem akarunk csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy elutasítjuk a közös határvédelmet, a közös politikákból pedig kizárólag anyagi hasznot akar húzni az Orbán-kormány

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 7., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK