Belépek a Pártba
03 november
2017
HÍR
455 látogató

A Fidesz miatt néppártosodik a Jobbik

Budapest, 2017. november 3., péntek (MTI) – A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz megváltozott politikája miatt kényszerül arra a Jobbik, hogy kommunikációjában néppártosodást mutasson.

Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a gyakorlatban nincs valóságalapja a Jobbik néppártosodásának. Hozzátette, amíg Toroczkai László a párt alelnöke, addig nem is vehető komolyan a Jobbik néppártosodási kommunikációja.
A Liberálisok szerint a Jobbik azért kényszerül a néppártosodás “hazugságspiráljába”, azért kényszerül a “szélsőséges bázisán felül nyitni más társadalmi csoportok felé is”, mert átrendeződött a politikai viszonyrendszer.
Sermer Ádám közölte: ez azt jelenti, hogy “van egy szélsőjobbos kormányzás, annak van egy szélsőjobbos pártellenzéke, és ennek a két szélsőjobbos iránynak van egy – harmadik iránynak tekinthető – demokratikus, baloldali és liberális alapokon nyugvó ellenzéke”.
Arról beszélt, hogy míg korábban a Jobbik volt az, amely a Parlamentből kihozta az uniós zászlót és felgyújtotta, most már a Fidesz az a párt, amelyik kommunikációjának a Brüsszel-ellenesség vált a fő elemévé.
Kiemelte, a Fidesz ugyanígy átvette a Jobbik korábbi kommunikációját a bevándorlóellenesség és a Soros-ellenesség témájában is. Ezzel a Fidesz “megemelte e tétet” és így a Jobbiknak változtatnia kellett a kommunikációján – mondta.
Közölte, a Liberálisok arra hívják fel minden demokratikus érzelmű szavazó és demokratikus párt vezetőségét: ahhoz hogy a “szélsőséges Fidesz-kormányt” leváltsák, ne jusson eszükbe csatlakozni egy kisebb, de ugyanolyan szélsőséges párthoz, a Jobbikhoz.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK