Belépek a Pártba
12 január
2018
HÍR
519 látogató

A Fidesz le akarja nyúlni a bulinegyedet – A Liberálisok javaslata az ott élők védelmében

A Magyar Liberális Párt szerint miközben a VII. kerületi szórakozóhelyeket megpróbálja ellehetetleníteni a Fidesz, a városligeti beruházás keretében új bulinegyed kialakítását tervezi az Orbán-kormány. A Fidesz célja, hogy a turistákat és a bulinegyedet átvigye a Városligetbe, ahol fideszes oligarchák által üzemeltetett szórakozóhelyen költhetik az emberek a pénzüket.

A Városligeti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a múzeumnegyed helyett jelentős környezetkárosítással járó bulinegyed épül a ligetben. A Fővárosi Közgyűlés legújabb, eddig eltitkolt tervei szerint kulturális intézmények és múzeumok helyett kávézókat, éttermeket, boltokat és fagylaltozókat építenek, ez pedig újabb fák kivágásával és újabb zöld területek lebetonozásával és lekövezésével jár majd.

A Fidesz a VII. kerületi bulinegyedet ellehetetleníti, hogy helyette saját vigalmi negyedet hozhasson létre a Városligetben. A Liberálisok nem vitatják, hogy a Városligetben szükség van kulturált szórakozási lehetőségre is, de elfogadhatatlannak tartjuk, hogy olyan beruházás induljon, amely környezetkárosítással és a közpark funkció tönkre tételével járna.

A Liberálisok nem fogják hagyni, hogy a Városligetből fideszes bulinegyedet csináljanak. A korábbi mérések szerint a budapestiek kétharmada már a korábbi beépítési terveket is elutasították, amikor még Múzeumnegyedet ígértek az embereknek. Nem hagyjuk, hogy kamutervekkel verjék át a budapestieket. Nem hagyjuk, hogy tönkre tegyék a hetedik kerületet és fideszes bulinegyedet építsenek a városligeti fák helyére.

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy a titkolózás helyett azonnali hatállyal hozza nyilvánosságra a Városliget átalakításáról szóló legfrissebb terveket, és a Városligeti Építési Szabályzat legfrissebb tervét.

A Liberálisok szerint a tiltás helyett olyan megoldásra van szükség a VII. kerületben, amely biztosítja a lakók nyugalmát, de nem teszi tönkre a helyi turizmust sem. Nyugat-Európai példák alapján arra teszünk javaslatot, hogy a turisztikai szezonhoz és a hétvégéhez igazítsák a szórakozóhelyek nyitva tartását. A hétköznapokon zárjanak korábban a szórakozóhelyek, a hétvégén viszont ne korlátozzák a nyitva tartást.

Javaslatunk szerint hétfőtől szerdáig vagy csütörtökig lenne az előre hozott zárás, pénteken és szombaton viszont minden maradna a régiben. A Liberálisok felszólítják továbbá a fővárost, hogy a VII. kerület szórakozóhelyeitől érkező bevételeket forgassák vissza bulinegyedre és az ott élők nyugalmának biztosítására.

  1. Gondoskodjanak a szórakozóhelyek hangszigeteléséről, és az utcák tisztán tartásáról
  2. Jelöljenek ki éjszakai polgármestert, aki a szórakozóhelyek működését és az ott élők igényeit hangolja össze, valamint felügyeli az éjszakai életet.
  3. A közterületfelügyelet, a polgárőrség és a rendőrség munkájának összehangolásával és megerősítésével gondoskodjanak a rend betartásáról a bulinegyedben.
  4. Az önkormányzati lakásokban élő bérlőknek ajánljanak fel új otthont a kerületben, ahol nyugodtan tölthetik éjszakáikat.

A Liberálisok szerint nem szétverni kell azt, ami működik, hanem megfelelő kompromisszumokat kell kötni az érintett szereplőkkel, ez pedig a főváros és a kerület közös felelőssége. A tiltás biztosan nem jó megoldás. A Liberálisok ezért a NEM mellett fognak kampányolni a népszavazás alatt. Nem támogatjuk, hogy a bulizás szabadságát fideszes gazdasági érdekek miatt korlátozzák. Nem támogatjuk, hogy a bulinegyedet lenyúlják, a  Városliget pedig fideszes oligarchák martalékává váljon.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK