Belépek a Pártba
22 január
2016
HÍR
534 látogató

A Fidesz kulturális térfoglalása elérte a kortárs magyar irodalmat ( a magyar kultúra napjára)

A kortárs fiatal magyar irodalmat mindeddig békén hagyta a kormány, és bár a költségvetési támogatásuk folyamatosan csökkent, ezidáig az MMA sem vetette ki hálóját a kultúrának erre a területére. Január 22-e a magyar kultúra napja, ma ünnepelni kellene, de ezt a mai ünnepet beárnyékolja a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. létrehozása, amellyel a Fidesz kulturális térfoglalása új szakaszába lépett.

Néhány, a Fideszhez közel álló erdélyi irodalmár kezdeményezésére a kormány határozata alapján – ,,a magyar irodalmi élet felfrissítésére”- tavaly év végén Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft-t néven társaságot alapított  a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.. A kormány 150 millió forint közpénzt juttatott ennek az új társaságnak, miközben a több száz fiatal magyar írót és költőt tömörítő szervezetek, a József Attila Kör és a Fiatal Írók Szövetsége együttes költségvetési támogatása 2015-ben mindössze 3 millió forint volt. E két szervezet és más irodalmi műhelyek évtizedek óta ellátják mindazokat a feladatokat, amelyre most a Fideszhez lojális baráti kör ötvenszer annyi közpénzt kapott.

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy számolja fel a Tehetséggondozó Nonprofit Kft-t,mint kifizetőhelyet, s annak tőkéjét fordítsa a fiatal kortárs magyar irodalom  már működő szervezeteinek támogatására. Egyúttal a Liberálisok arra hívják fel a fiatal kortárs magyar irodalom olvasóit, pártolóit, magánszemélyeket és cégeket, hogy adományaikkal támogassák ezeket a szervezeteket annak érdekében, hogy függetlenségüket, szakmai jellegüket megőrizve tovább működhessenek a fiatal magyar iró- és költőnemzedék javára.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK