Belépek a Pártba
23 január
2019
HÍR
350 látogató

A Fidesz-kormány kultúrharca a gyűlöletkeltésről és a nemzet megosztásáról szól

Az Orbán-kormány kultúrharca a gyűlöletkeltésről, a bezárkózásról és a kirekesztésről szól. A Liberálisok szerint ez súlyos károkat okoz hazánknak és a magyar kultúrának. A Fidesz az elmúlt két ciklusban a kulturális élet politikai megszállására törekedett. Az oktatás és a kultúra területén is aszerint támogatta vagy gáncsolta el az embereket, az alkotó műhelyeket és intézményeket, hogy mennyire voltak lojálisak a hatalomhoz és hűek a Fidesz megosztásra építő politikájához. A Fidesz a magyar kultúra védelmére hivatkozva ellenszenvet és félelmet kelt az idegenekkel szemben, és Európa ellen hangolja a társadalmat. A Fideszhez hű kultúrkatonák számára korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre az állami források, miközben a független és kritikus alkotókat tiltólistára teszik és anyagilag ellehetetlenítik. A Nemzeti Színház volt igazgatójának előadásait sorra visszamondják a fideszes polgármesterek, a migránsozáson gúnyolódó zenészt pedig egyik napról a másikra leradírozzák a játszási listákról. Legjobb színházi rendezőink sorra nyugatra emigrálnak, Budapest világhírű komolyzenei zenekarának támogatását pedig drasztikusan megcsonkítják. A Liberálisok a Magyar Kultúra Napján a békés, szabad, nyitott és európai magyar kultúra védelmére hívják az embereket.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK