Belépek a Pártba
07 december
2017
HÍR
619 látogató

A Fidesz hagyjon fel a makacskodással, teljesítse az Európai Bizottság követeléseit!

Az Európai Bizottság a mai napon az Európai Bíróság elé idézte Magyarországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot a menedékkérők áthelyezési kvótájának elutasítása miatt. Az Európai Bíróság szeptember 6-án a kvótaügyben hozott ítélete után már egyértelmű volt, hogy amennyiben nem kezdi meg a magyar kormány a 2015. őszi kvótadöntés végrehajtását, akkor kötelességszegés miatt bírósági eljárás alá vonják.

A Magyar Liberális Párt a kezdetektől fogva következetesen bírálta a magyar kormány értelmetlen és eleve kudarcra ítélt harcát a kvótára vonatkozó kötelező közös döntés ellen, és szorgalmazták, hogy az európai  szolidaritás szellemében kezdjük meg a ránk eső kvóta végrehajtását. Ez annál is inkább felháborító, mert amíg a kormány elutasította 1294 valódi menedékkérő eljárásának itthoni lefolytatását, közel húszezer ellenőrizetlen letelepedési kötvényesnek biztosította a bevándorlási lehetőséget.

A Liberálisok felhívják a figyelmet arra, hogy a Bizottság két másik fontos ügyben is az Európai Bíróság elé idézi a magyar kormányt: mind a felsőoktatási törvény, mind pedig a civiltörvény ügyében peres eljárás kezdődik. Mi, Liberálisok az érintett törvények elfogadásakor már figyelmeztettük a kormányt, hogy ezek a törvények sértik Magyarország európai uniós jogi kötelezettségeit, ezért most arra szólítjuk fel a kormányt, hogy hagyjon fel a perek tárgyát képező ügyekben az ország megítélését súlyosan károsító  értelmetlen vitákkal, és tanúsítson konstruktív, felelősségteljes magatartást. Hajtsa végre azokat a módosításokat, amelyeket a Liberálisok mellett az Európai Bizottság is feltétlenül szükségesnek tart, a további makacskodás ugyanis az ország egészére nézve súlyos következményekkel járhat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK