Belépek a Pártba
25 január
2018
HÍR
669 látogató

A Fidesz az NVB-vel lehetetleníti el az ellenzéki együttműködést

A Nemzeti Választási Bizottság szerda esti iránymutatása a demokratikus választási rendszer elleni aljas, fideszes támadás. Az iránymutatás nyilvánvaló célja, hogy ellehetetlenítse az ellenzék választási együttműködését. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a választások kiírása után a kormánypárt megrendelésére módosították a listaállítás szabályait.

A Fidesz gondoskodott arról, hogy a számára veszélyt jelentő pártok dolgát tovább nehezítse. Az Orbán-kormány végső célja, hogy a putyini és erdogani utat követve, adminisztratív eszközökkel felszámolja a magyar ellenzéket. És ehhez felhasználja az összes állami szervezetet, az adóhatóságot, a választási bizottságot és a bíróságokat is. Ezt tette akkor is, amikor az Állami Számvevőszéket bevetve, az Alaptörvényre fittyet hányva, mondvacsinált indokokkal megbüntette az ellenzéki pártokat, és ezt teszi most a Nemzeti Választási Bizottságon keresztül is.

Az NVB iránymutatása az ÁSZ-büntetéshez hasonlóan az illiberális állam demokrácia elleni támadása, ami ellen a Liberálisok minden törvényes eszközzel fel fognak lépni. Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány megfélemlítse a demokratikus ellenzéki pártokat. Mi, Liberálisok a változás szövetségének tagjaként továbbra is azért küzdünk, hogy április 8-án közös erővel leváltsuk az illiberális Orbán-kormányt.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK