Belépek a Pártba
31 július
2019
HÍR
511 látogató

A Fidesz a határon túli magyarok mellett tegyen a korrupció felszámolásáért is!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban jelentette be, hogy a kormány aláírásgyűjtést indított a határon túli magyarok érdekében. A kezdeményezés lehetővé tenné, hogy a nemzeti kisebbségek is pályázhassanak uniós forrásokra. A Liberálisok támogatják a kormány törekvését, amely nagyobb autonómiát biztosíthatna a nemzeti kisebbségek számára. Az aláírásgyűjtés azonban csak akkor lenne hiteles, ha a kormány az uniós források átláthatósága, ellenőrizhetősége mellett is elköteleződne, és hazánkat csatlakozná az Európai Ügyészséghez.

Az Orbán-kormány nem véletlenül ellenzi a csatlakozást: félnek a felelősségre vonástól, ami az elmúlt évek korrupt politikája miatt fenyegetné őket. A Liberálisok szerint azonban elvárható, hogy aki Európához akar tartozni, az be is tartsa az európai normákat. Az uniós támogatásoknak nem az a célja, hogy a politikusok vagyonát gyarapítsa, ahogy ez Magyarországon történik. Az európai források azért érkeznek hozzánk, hogy a közérdeket szolgáló beruházások valósuljanak meg belőle.

Jogos elvárás a magyar választók és az európai közösség részéről, hogy ezeknek a pénzeknek a felhasználása törvényes és átlátható legyen. Ha pedig valaki visszaélne a támogatásokkal, az ne maradhasson következmények nélkül. Magyarországon a Fidesz lényegében megszállta az ügyészséget, emiatt a kormánypárt kényes ügyeiben sorra elmaradnak a vizsgálatok. A Liberálisok szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozás elejét vehetné az uniós pénzek nyomtalan eltűnésének, és féken tarthatná a fideszes kormányzati korrupciót.

Követeljük, hogy a kormány a nemzeti kisebbségek érdekében indított aláírásgyűjtés mellett kötelezze el magát a források elköltésének átláthatósága,  az elszámoltathatóság mellett, és csatlakoztassa Magyarországot az Európai Ügyészséghez! Ha az Orbán-kormány hitet tenne a korrupció felszámolása mellett, nagyobb eséllyel pályázhatna az uniós forrásokra is. Ha Európa közös gazdaságot épít, közösen kell annak törvényes működése felett őrködni is! Legyen átlátható az uniós pénzek elköltése, legyen elszámoltatható minden EU-s forrásra pályázó tagállam! 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK