Belépek a Pártba
15 szeptember
2018
HÍR
353 látogató

A demokrácia leépítése hazánk kizárásához vezet az Európai Unióból

A Magyar Liberális Párt a demokrácia világnapján arra figyelmeztet, hogy a Fidesz illiberális politikája veszélybe sodorta Magyarország európai uniós tagságát.

Az Európai Parlament a múlt héten világos üzenetet küldött az Orbán-kormány számára: ha nem tartja tiszteletben az európai értékeket és a demokrácia játékszabályait, eljárás indul hazánk ellen. És ez az eljárás uniós támogatásunk és tagságunk felfüggesztéséhez, a közösségből való kizárásunkhoz vezethet.

A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz az elmúlt nyolc évben foglyul ejtette a magyar jogállamot és megbéklyózta a demokráciát. Az illiberális politika a magyarok szabadságának súlyos és folyamatos korlátozásával jár. Az illiberális politika a demokrácia szisztematikus lerombolásával jár. Ez az, amit már az Európai Unió sem tűrhetett, és ez az, amihez mi sem asszisztálhatunk tovább.

Magyarországon ma demokratikus válság alakult ki, Orbán Viktor ugyanis szembemegy a magyar nép akaratával. A magyar társadalom Európához akar tartozni, az Európai Unió közösség részese akar lenni és maradni. Orbán és a Fidesz a magyar emberek akaratát figyelmen kívül hagyva vívja Brüsszel-ellenes háborúját, és ehhez nincs felhatalmazása. A Fidesz és vezetője történelmi bűnt követ el azzal, hogy a szavazatok kevesebb mint felével elért kétharmados többségét a magyar emberek ellen, a magyarok akaratával szembe fordítja.

A Liberálisok szerint közös felelősségünk, hogy ennek véget vessünk. Közös felelősségünk, hogy a közvetkező európai parlamenti választáson világos üzenetet küldjünk az Orbán-kormánynak: nem támogatjuk a szabadságjogok korlátozását és az európai értékek semmibe vételét, es együtt fogjuk megvédeni a magyar demokráciát!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK