Belépek a Pártba
01 április
2019
HÍR
877 látogató

A „családvédelmi törvény” nem más, mint egy álságos és igazságtalan ingatlanhitelezési program

A Fidesz aszerint tesz különbséget a nők között, hogy ki hány gyermeket vállal. Az Orbán-kormány pont azokról nem gondoskodik, akiknek a legnagyobb segítségre lenne szükségük. A javaslat hátrányosan különbözteti meg az egy és kétgyermekes szülőket, akik egyedül nevelik gyermeküket. Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője azért nem szavazta meg a családvédelmi akciótervről szóló törvénymódosító javaslatot, mert a Magyar Liberális Párt szerint minden gyermek és minden szülő ugyanannyit ér, a családok védelmét pedig nem lehet néhány milliós hitellel letudni. Ha az Orbán-kormány valóban a családokat akarja megóvni, akkor olyan törvényeket hozzon, amely segít felszámolni a nők hátrányos megkülönböztetését, megvédi az asszonyokat és gyermekeiket a családon belüli erőszaktól, segít bevonni az apákat a gyermeknevelésbe, és támogatja a nőket abban, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra a szülést követően. Olyan törvények kellenek, amelyek biztosítják az emberhez méltó kórházi ellátást az anyák és gyermekeik számára. Amelyek biztosítják a nők egyenjogúságát a munkaerőpiacon. Ma Magyarországon a gyermekvállalás szegénységi kockázat és jogfosztás a nők számára. Ezen kellene változtatni, hiszen a rendszerváltás óta nem született olyan kevés gyermek, mint a Fidesz alatt. És ezen a „családvédelmi törvény” sem fog segíteni, amely nem más, mint egy álságos és igazságtalan ingatlanhitelezési program.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK