Belépek a Pártba
27 szeptember
2014
HÍR
943 látogató

A címer és a titulus használata miatt is bírósághoz fordulunk

Tarlós István és Szeneczey Balázs is jártas a jogban, de a jelek szerint egyikük sem tudta értelmezni a Nemzeti Választási Bizottság tegnapi döntését a főváros címerének használatáról. A bizottság ugyanis nem mondta ki azt, hogy Tarlós és kampánycsapata rendeltetésszerűen használta a címert és nem sértett jogszabályt.

A Nemzeti Választási Bizottság tegnap nem foglalt állást Tarlós István és kampánycsapatának jogsértő magatartásával kapcsolatban. Mindössze az történt, hogy a bizottság érdemi vizsgálat nélkül, tartalmi hiányosság miatt elutasította a Liberálisok címer használatáról szóló kifogását, mivel a beadvány nem tartalmazta, hogy a Liberálisok melyik napon észlelték a jogsértést. Szó sincs tehát arról, hogy bárki, bármilyen bizottság, hatóság kimondta volna, hogy Tarlós István és a Fidesz ne sértette volna meg a címerhasználatra vonatkozó jogszabályokat.  A Magyar Liberális Párt éppen ezért bírósághoz fordul a címer és a főpolgármesteri titulus használata ügyében is.

Téves az NVB azon tegnapi megállítása, miszerint a Liberálisok nem próbáltak adatokat kérni a címer használatának engedélyéről. Már korábban közérdekű adatigényléssel fordultunk a Fővárosi Önkormányzat Hatósági Osztályához, a válaszadás törvényes határideje azonban 15 nap. Ha tehát kivártuk volna a választ, akkor a jogorvoslati lehetőség határidejét lépjük túl a választási bizottságnál.

A közérdekű adatigénylésben arra kértük a választ, hogy

– kért-e a Fidesz engedélyt a címer használatára Tarlós István kampányplakátjaihoz, ha kért, milyen iktatószámmal vették nyilvántartásba azt?

– ha érkezett be kérelem, ki bírálta el, milyen indoklással kapta meg azt a kérelmező? – ha nem kért erre a Fidesz engedélyt, indítottak-e hivatalból vizsgálatot a plakátok megjelenését követően? – amennyiben ilyen engedélyt kiadtak, akkor a címer használatára szóló engedély milyen időtartamra, milyen jellegű felhasználásra szól? – Mikor fizette be az illetéket az engedélykérelemért a kérelmező?

Mielőtt tehát Tarlós István és kampányfőnöke, Szeneczey Balázs  főpolgármesteri program és tartalmi mondanivaló híján azzal kezdenének kampányolni, hogy nem követtek el jogsértést és Tarlóst  ,,megilleti” Budapest címerének használata, javasoljuk, olvassák el alaposan az NVB határozatát és várják meg a bírósági döntést.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK